6. ledna 2020

Vánoční entropění

Jak již tradice káže, musí se sezóna završit něčím vánočně laděným, a proto jsme se i my rozhodli uspořádat ne jeden, ale hned tři koncerty s vánočními hity z pera Jakoba Jana Trauzla, Johanna Loheliuse Oelschlegla, Františka Xaviera Brixiho nebo všemi milovaného a opěvovaného Matouše Pavlise.

Dočkali jsme se Spasitele

Počin to byl vskutku nemalý, a o to méně času jsme si na jeho přípravu ponechali. Asi si myslíte, že vánoční repertoár je třeba cvičit minimálně tři měsíce. My si to myslíme také, ale s naší vytížeností nám zbyl asi měsíc. Přidaly se k nám ale hlasy z Kolegia pro duchovní hudbu z Klatov, a tak jsme na to alespoň nebyli sami a společnými silami jsme to celé zvládli.

Šňůru vystoupení jsme započali v sobotu v Kostele Panny Marie pod řetězem na Malé Straně. Prostor jsme naplnili k prasknutí (jak hudbou, tak rekordní účastí!) a posluchači se mohli kromě našich společných pecek s Kolegiem potěšit i teplým svařákem od Maltézských rytířů. Většinu dobrovolného vstupného jsme pak věnovali České maltézské mládeži na pomoc mladým handicapovaným a jinak potřebným lidem.

Druhý den jsme pokračovali směrem na Šumavu do Janovic nad Úhlavou, kde si nás město pozvalo do tamějšího kostela, abychom jim také přinesli kousek adventní atmosféry. Posluchači si mohli poslechnout náš sobotní repetroár, mimo jiné i Matoušovy skvělé Spravedlivé proroky nebo Magnificat od Františka Brixiho.

Závěrem jsme si za odměnu střihli ještě jedno uvolněné vystoupení v Milovické Nádražce, kde nás uvítali kávou, kakaem, cukrovím a milou rodinnou atmosférou.

No, a kdybyste nás letos nestihli, za rok tu máme další Vánoce, takže nelitujte, všechno bude!

Chcete víc fotek? Najdete je tu.

Chcete nás o Vánocích i u Vás? Chcete nás třeba na své svatbě, nebo na svatbě svých přátel? Jsme pro! Napište nám na Facebooku, Instagramu, nebo nám pošlete mail!