22. května 2023

Nejen popíkem živ jest člověk

S Entropií jsme se pustili do další výzvy, a totiž nahrání naší autorské autentické entroduchovní hudby!

I takhle může vypadat nahrávání

Na přelom dubna a května jsme se pustili do dalšího díla, o němž nejeden historik v budoucnu poreferuje jako o zlatém grálu české entroscény. Naše v pořadí již druhé nahrávání jsme věnovali duchovnímu repertoáru. Nepředstavujte si ale žádné odrhovačky! My frčíme na vlnách entrošílenství, a tomu je synonymem naše vlastní autorská tvorba 🎩. Je pravda, že v plánu bylo mít tyhle chuťovky na  Music a Spotify mnohem dříve, ale plány nám zpřetrhala korona (zde dosaďte náhodné příběhy, jež důvěrně znáte ze svého (entro)okolí.)

Páteční večerní a sobotní dopolední i odpolední zkoušky proběhly v UK Pointu v pražské v Celetné (děkujeme naší Alma mater!). Abychom se naladili na tu správnou duchovní nótu, přesunuli jsme se na chvíli i ke sv. Klimentovi, kde proběhla generální zkouška s varhanami.

Neděle 30. dubna byla ve znamení nahrávání ve Světci, kde jsme program rozdělili do více frekvencí. Sice jsme mrzli, ale aspoň nám to šlo od ruky🥶 Večer jsme pak dali v Teplicích ještě generálku s hudebníky, aby šel i zbytek nahrávání hladce. A pondělní svátek práce? I ten jsme oslavili, jak jinak, než prací! Než zapadlo slunce, nahrávání ve Světci bylo za námi.

Než to tady uzavřeme, musíme rozdat ještě pár poděkování 🙏🏻

Na catering celého víkendu dohlížela ze svého postelového Houstonu naše Anička. Manažersky velice úspěšně rozdělila veškerou práci, a tak naše nálada, narozdíl od slavné rakety Elona Muska, neexplodovala, neboť naše žaludky neimplodovaly. Moc rovněž děkujeme skutečnému mistrovi zvuku Jakubu Stratílkovi a preciznímu hudebnímu režisérovi Igoru Taussingerovi, kteří fantasticky a neúnavně vedli celé nahrávání a pomohli nám zkrotit míru entropie našich nahrávek. Alegorické vozy však vypravujeme zejména na počest našeho sbormistra, dirigenta a drahého přítele Matouše Pavlise, pod jehož citlivou taktovkou (nebo rukou? taktovku spíše nepoužívá, pozn. red.) vznikla veškerá kouzla a třpytky, které jistě polechtají i odolnější slzné kanálky.

Pořádně jsme se vyblbli, ale všichni určitě chcete konečně vědět, jaké skvosty jsme tedy nahrávali 😄 Matoušovu Mši Sudetensis Tertia, oblíbenou hitovku Mnozí Spravedliví Proroci, Martinovu Missu de Angelis a jeho Anima Christi, no a v neposlední řadě nezapomenutelné skladby našeho Generálního tajemníka Jakuba.

Výsledky budou co nevidět a je na co se těšit – samolibě tvrdíme, že se nám to fantasticky povedlo. A zbytek je přece zamýšlenou ukázkou (dis)harmonie Entropie.

Chcete víc fotek? Najdete je tu.

Chcete nás vidět naživo? Chcete nás třeba na své svatbě, nebo na svatbě svých přátel? Jsme pro! Napište nám na Facebooku, Instagramu, nebo nám pošlete mail!