30. dubna 2022

Máme oženěného sbormistra!

Oženil se náš maestro Matouš! Obřad byl v krásném kostele v Teplicích, kde už jsme vystupovali, nicméně tentokrát jsme nestáli u oltáře my, ale rozestavili jsme se na kúru u varhan.

Matouš a Verča

V určité momenty jsme se mačkali v půlkroužku a pěli Viadanovo Exsultate Justi, Nebeské kavaléry a další skvosty, další chvíle zas vyplnil sudetský kolos Collegium Hortense, nebo kázání katolického či evangelického kněze. Právě tehdy jsme se usilovně vykláněli přes kamenné zábradlí kúru, abychom měli co nejširší rozhled na svatebčany, Matoušův zátylek a krásné nevěstiny šaty. (Šatům ale zdatně konkuroval jeden z hostů, který zvolil dresscode s tematikou Havanského tržiště a přišel v květované rozevláté košili, za níž by se nestyděl ani David Nekonečný.)

Po hodince, kdy byly vyřčeny sliby, předány prsteny, proběhl polibek a byly zmíněny různé genderově více i méně korektní pasáže z Bible o manželství, vydali jsme se juchat a veselit do krásné vily pamatující zlatou éru Sudet.

Svateb bylo loni a i dříve požehnaně, takže jsme již takřka profesionálové co se týče obřadní hudby, písní na přání a afterparty minikoncertíků. Jeden takový jsme si střihli později odpoledne se svými tradičními popovkami, zazněl Arnoštek, nějací Voskovci a Werichové a další kousky. Kromě nás zpívalo i Collegium Hortense zase nějaké vypalovačky z Matoušova pera, večer byl pak dál prokládán různým dalším kulturním programem, svatebním dortem a dalšími dobrotami.

Chcete nás vidět naživo? Chcete nás na své svatbě, nebo na svatbě svých přátel? Předběžně jsme pro!* Napište nám na Facebooku, Instagramu, nebo nám napište mail!

*Když budeme mít čas, můžete s námi počítat!

Chcete víc fotek? Najdete je tu.

Chcete nás vidět naživo? Chcete nás třeba na své svatbě, nebo na svatbě svých přátel? Jsme pro! Napište nám na Facebooku, Instagramu, nebo nám pošlete mail!