8. října 2019

Entropie svateb

Jelikož nikdy není pozdě zkoušet nové věci, odhodlali jsme na podzim do několika nových počinů, a to ryze slavnostních – hudební doprovod na svatbách. Chcete nás na své svatbě, nebo na svatbě svých přátel? Jsme pro! Napište nám na Facebooku, Instagramu, nebo nám pošlete mail!

Začátek cesty

První příležitost se naskytla hned zkraje září, kde jsme byli pozváni na svatbu bratra naší sopranistky Magdy. Na žádost nevěsty jsme nastudovali hebrejské písně a doplnili je Matoušovou senza Missou sudetensis. Akustika kostela sv. Jana Nepomuckého Na Skalce (který není na Skalce, protože I don’t get it) nezklamala. Jediné, co haprovalo, byla synchronizace varhan, sboru a sbormistra, takže v jedné písni jsme se každou sloku rozešli o jeden takt, což ale podle feedbacku svatebčanů nikdo nezaznamenal.

S o to větší připraveností jsme ale jeli na svatbu číslo dvě. Do Svatého Jána (který opět není tam, kde byste ho čekali, ale kousek od Sedlčan) jsme se vydali hned třemi vozy. Plánování logistiky jsme bohužel značně podcenili, takže zatímco jsem já vezla celou dívčí sekci a neviděla skoro přes zpětné zrcátko, Jakub dorazil pouze s jedním pasažérem a takovým množstvím volného místa v autě, že si s Matoušem mohli pomalu rozložit vzadu partii Scrabblu a kávový set. Ale nevadí.

Do kostelíka jsme nakráčeli vybaveni každý několika svetry a zapěli tam skoro až nepěkně melodické písně jako jsou klasičtí Nebeští kavalérové o asi padesáti slokách. Mši vedl velice milý Polák, který házel vtípky na všechny strany a udělal z obřadu vskutku nevšední zážitek (v tom nejlepším smyslu slova). Vraceli jsme se tak nakonec i se sladkou svatební vejslužkou, takže nemohu říct, že by se mi tyto akce nelíbily…

Chcete víc fotek? Najdete je tu.

Chcete nás na své svatbě, nebo na svatbě svých přátel? Jsme pro! Napište nám na Facebooku, Instagramu, nebo nám pošlete mail!