12. srpna 2019

Jak jsme to rozbalili v Milovické Nádražce

Jaké lepší místo si mohla Entropie v čele s Arnoštkem vybrat pro svou kulturní agitku, než milovický kulturák? Přece Milovickou Nádražku!

Arnoštek je prostě boží!

Chvilka hudebního obrození na českém venkově byla domluvena ve čtvrtek v Milovicích, což je víska nedaleko Mcel, což je zase jiná víska, kde mají fešný zámeček. Milovické nádraží vypadá zprvu jako každé jiné u nás, tedy takové, které nutí člověka jet co nejrychleji vlakem dál, protože kdo by chtěl sedět před oprýskanou budovou na lavičce.

Zdání ale klame, protože uvnitř se skrývá hipsta kavárna slash cukrárna, která nabízí domácí specialitky i občerstvení. Nadšení jsme nakonec nebyli jen my, protože se Nádražka brzy zaplnila posluchači a kdo se nevešel, poslouchal za okny nebo na místní autobusové zastávce. Vzhledem k tomu, že Nádražka měla akustiku, která amplifikovala asi tak stonásobně (pokud zaokrouhluji dolů), tak z našich výkonů měli patrně radost i v těch Mcelích. Celý koncert navíc Milovická Nádražka živě přenášel na svém Instagramu, kde nás sledovalo dalších několik málo desítek nádražkových followerů.

Začali jsme famózním provedením Arnoštka v podání Kuby, který doplnil sugestivitu originální tuzexovou bundičkou a lakem na vlasy, který mu patrně půjčil Matouš, který mě teď patrně vyhostí ze sboru. Pokračovali jsme dalšími kusy, lidovkami Což se mě má milá nebo Mezi horami, folkem, gosplem a končili Keep your lamps coby přídavkem pro nenasytné posluchačstvo. No a po ovacích a obdržení darů v podobě naturálií (děkujeme!) jsme se samozřejmě i my sami občerstvili ve zdejším minipodniku.